Πανθεσσαλική σύσκεψη με αίτημα την απομάκρυνση Ζαχαρόπουλου από το Νοσοκομείο Βόλου

Ξεκινούν κινητοποιήσεις την Πέμπτη

Η απομάκρυνση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Αριστείδη Ζαχαρόπουλου, ζητήθηκε για πολλοστή φορά από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου, στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αίτημα, αποτελεί επίσης επιδίωξη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών, ο πρόεδρος της οποίας, Δημήτρης Βαρνάβας, βρέθηκε επί τούτου στον Βόλο, λαμβάνοντας μέρος στην σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της σύσκεψης, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και αυτοί των ΚΥ της Θεσσαλίας, ξεκινούν από την Πέμπτη δυναμικές κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης, για την ενημέρωση των πολιτών και όχι μόνο, να εκδώσουν ψήφισμα στο οποίο θα καταγγέλλεται το γεγονός της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας, που οφείλεται στις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Οι γιατροί της Θεσσαλίας θα μεταβούν μάλιστα στις 31 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Υγείας.

Στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Νοσοκομείο Βόλου, βρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου έχει φτάσει στο απροχώρητο, με το Νοσοκομείο στην ουσία, με ευθύνη και του Διοικητή, να έχει μετατραπεί σε κέντρο Υγείας, κινδυνεύοντας έτσι ανθρώπινες ζωές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει