Παράνομη η διεύρυνση κατηγορίων για Παπαγγελόπουλο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 21:12

Ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, χαρακτηρίζουν ως παράνομη μεθόδευση την πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση των διερευνόμενων αδικημάτων από την ειδική κοινοβουλευτική προανακριτική επιτροπή της Βουλής και προσθέτουν ότι μεθοδεύσεις αυτές αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε δήλωση τους επισημαίνουν τα εξής:

«Η Ν.Δ. τελείως παρανόμως και μεθοδευμένα, κατάθεσε εσπευσμένα σήμερα στη Βουλή νέα πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αμέσως μετά την προχθεσινή κατάθεση της τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένιας Δημητρίου, και πριν αυτή ολοκληρωθεί, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά τις αντιφατικές και αναληθείς καταθέσεις των εισαγγελέων Αγγελή και Ράϊκου.

Η Ν.Δ. επιδιώκει παρανόμως, πριν κληθούν και εξετασθούν ουσιώδεις μάρτυρες που ζητήθηκαν από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, να αποσπάσει με την πλειοψηφία που διαθέτει στην Βουλή, επέκταση του κατηγορητηρίου από την ήδη λειτουργούσα κοινοβουλευτική επιτροπή, μετά από γνωμοδότηση της σχετικής επιτροπής της Βουλής. Αυτή όμως η μεθόδευση είναι παράνομη, γιατί δεν μπορεί να εξετάσει η ίδια κοινοβουλευτική επιτροπή και νέα αδικήματα. Είναι δε ανεπίτρεπτο και παράνομο, διαρκούσης της λειτουργίας της πρώτης κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής επιτροπής και πριν αυτή ολοκληρώσει την διαδικασία, να εκφράζουν γνώμη μέλη της περί υπάρξεως ενδείξεων ενοχής, γιατί αυτό αποτελεί μεροληπτική λειτουργία που απαγορεύεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και σχέδιο πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Ό,τι όμως και να κάνουν, η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 21:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει