Παράταση της θητείας των επικουρικών και προκήρυξη 4.000 θέσεων για μόνιμους νοσηλευτέςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, 16:53

Παράταση της θητείας των επικουρικών μέχρι τα τέλη του χρόνου ανακοίνωσε, την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος δήλωσε ότι σύντομα θα δημοσιευθεί και η προκήρυξη 4.000 μόνιμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα.

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι η ειδική μοριοδότηση θα υπάρξει προκειμένου «να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι τα στοιχεία από όλες τις χώρες της ΕΕ δείχνουν πως «η Όμικρον, που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας, θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους. Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνέχισε, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, 16:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει