Παράταση τριών μηνών στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των οινοποιείων, ζητά η ΚΕΟΣΟΕ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 16:44

Να παραταθεί η καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των οινοποιείων για τρεις μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει και τη χώρα μας, ζητά η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, η ΚΟΕΟΣΕ ζητά την παρέμβασή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να παραταθούν για τρείς μήνες οι προθεσμίες καταβολής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων.

Επίσης, τονίζεται ότι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται από την καθυστέρηση καταβολής οφειλών στο Δημόσιο είναι εξοντωτικά, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που τα οινοποιεία και κυρίως τα συνεταιριστικά, καταρρέουν εξ αιτίας του ντόμινο αθέτησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων που παρατηρείται στην αγορά.

Κάθε άλλη εξέλιξη, τονίζει στην επιστολή της η ΚΕΟΣΟΕ, πλην της χορήγησης παράτασης καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο, θα είναι καταστροφική για τον παραγωγικό ιστό της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 16:44

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει