Παρέμβαση Δένδια για την Ανατ. Μεσόγειο στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην ΕυρώπηΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 15:52

Το ζήτημα της αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάγκη προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρέμβασης στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ (σ.σ. του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η παρέμβαση αυτή είχε τον δικό της συμβολισμό για δύο σημαντικούς λόγους:

Πρώτον, είναι η δεύτερη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών παρεμβαίνει στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ σε ισάριθμα χρόνια. Έτσι υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει στους πολυμερείς οργανισμούς ασφαλείας, όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προβάλλει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας. Συγκρατείται επίσης η πρόσφατη σχετική αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πριν από λίγες μέρες.

Επίσης συγκρατείται η γενικότερη προσπάθεια στήριξης της πολυμέρειας για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η στήριξη της χώρας μας της πρωτοβουλίας για την πολυμέρεια που προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία στα πλαίσια του ΟΗΕ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 16:09Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει