Παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ του Βόλου προκαλεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας και συνεπώς εγκυμονεί κινδύνους για ασθενείς, γεγονός που ήδη ανησυχεί τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου Ζητούν την ενίσχυση του τομέα τους με προσωπικό.

Η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη καταθέτει την Δευτέρα αναφορά στον Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας τις σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Βόλου και ζητά να γίνουν άμεσα ενέργειες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του για ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην αναφορά της επισυνάπτει και την επιστολή του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Η βουλευτής υπογραμμίζει : «Σας αποστέλλω την επιστολή του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, σχετικά με τη δυσλειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σας παρακαλώ όπως εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα με ανθρώπινο δυναμικό ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω τομέα».

Στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου αναφέρεται: «Από 1/4/2014 από το παράρτημα Λάρισας – τομέας Βόλου- έχουν μετακινηθεί τέσσερις υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ – πλήρωμα ασθενοφόρου προς το ΕΚΑΒ Λάρισας- τομέας Ελασσόνας. Στις 29/5/2014 με έγγραφο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ για εξαιρετικές επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες και ενίσχυση άλλων τομέων του ΕΚΑΒ (νησιωτική χώρα) μετακινήθηκαν άλλοι δύο υπάλληλοι του τομέα μας από 30/5/2014 έως 13/6/2014 με συνέπεια η δύναμη των ασθενοφόρων να μειωθεί κατά μία βάρδια. Επίσης να λάβετε υπόψη ότι τα τέσσερα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας στα περισσότερες βάρδιες είναι ακάλυπτα. Σας εφιστούμε την προσοχή με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα Βόλου (επείγοντα περιστατικά- χρόνια περιστατικά- νεφροπαθείς- διακομιδές εκτός Νομού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει