Παρέμβαση Μεϊκόπουλου στο Σπίρτζη για τον Περιφερειακό και το Τρενάκι του Πηλίου

Σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προχώρησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτοντας δύο αναφορές προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στις 26/04/2017 και στις 04/05/2017, για θέματα της Μαγνησίας, διαβιβάζοντάς του υπομνήματα και επιστολές τοπικών φορέων σχετικά με τις με τις παρεμβάσεις από τον ΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή του ιστορικού «Μουτζούρη» – «Τρενάκι Πηλίου», καθώς για την ολοκλήρωση τμήματος του Περιφερειακού του Βόλου, αντίστοιχα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Βουλευτής επεσήμανε την ιστορική και τουριστική αξία που έχει για την περιοχή της Μαγνησίας και τους κατοίκους της το «Τρενάκι Πηλίου», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Άνω Λεχώνια – Μηλιές και τόνισε ότι οι επικείμενες παρεμβάσεις του ΟΣΕ στη συγκεκριμένη γραμμή, πέρα από την ασφάλεια θα πρέπει να εξυπηρετούν στο καλύτερο δυνατόν και την αγροτική οικονομία, που είναι βασικός βιοποριστικός παράγοντας της περιοχής.

Ειδικότερα δε για το θέμα της Περιφερειακής οδού του Πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και συγκεκριμένα της ολοκλήρωσης της παράκαμψης στη περιοχή «Αστέρια» Αγριάς, ο Βουλευτής τόνισε πως ο Περιφερειακός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Βόλου και η ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει πολεοδομικά και κοινωνικά την περιοχή. Επεσήμανε στον Υπουργό ότι για το συγκεκριμένο τμήμα του Περιφερειακού οι απαραίτητες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και το έργο είναι ώριμο για διεκδίκηση χρηματοδότησης και για την εκ νέου δημοπράτηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει