Παρέμβαση Μεϊκόπουλου στο 3ο Φεστιβάλ ΑΡΕΝ για τη φοιτητική μέριμνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής παρευρέθηκε την 2η μέρα του Φεστιβάλ (Παρασκευή 4/4/2014), που διαρκεί από 3 έως 5 Απριλίου, στο Πολυτεχνείο (Πεδίον του Άρεως στο Βόλο), μαζί με τους Θεανώ Φωτίου, καθηγήτρια ΤΑΜ ΕΜΠ και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, και Γιώργο Σταμπουλή, αντιπρόεδρο συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με την περιφερειακή παράταξη «ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρενέβη στη συζήτηση που έγινε με θέμα «Δεν περισσεύει κανείς. Φοιτητές που τους διαγράφουν. Γενιά με προβλήματα. Φοιτητές που τα παρατάνε. Σίτιση/στέγαση/μεταφορές», εστιάζοντας σε θέματα υποβάθμισης της φοιτητικής μέριμνας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι αλήθεια πως η Εκπαίδευση εγγυάται το μέλλον μιας χώρας. Είναι το Άλφα στο αναπτυξιακό αλφάβητο μιας χώρας. Αδιαμφισβήτητη αλήθεια, όμως, είναι και το ότι η μείωση της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης υποθηκεύει την ποιότητά της και μαζί με αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική μιας χώρας.

Στην εποχή των Μνημονίων, οι περικοπές στα Κονδύλια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα εκφράστηκαν μέσα από τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στους φοιτητές, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση του συστήματος στέγασης και σίτισης. Όλες αυτές οι περικοπές, μάλιστα, εφαρμόστηκαν στο όνομα ενός διεστραμμένου εξορθολογισμού. Γιατί πρόκειται για έναν εξορθολογισμό, που αντιμετώπισε ως δευτερεύουσα λεπτομέρεια την βίαιη φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Ενώ η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει συρρικνωθεί κατά 40%, σήμερα, μια μέση οικογένεια πρέπει να δώσει μηνιαίως για τα έξοδα μόνιμης διαμονής σε άλλη πόλη ενός παιδιού που σπουδάζει γύρω στα 800 ευρώ. Είναι λοιπόν φανερό ότι τα νούμερα δε βγαίνουν. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των αιτήσεων στέγασης στις ελάχιστες φοιτητικές εστίες είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κλινών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των φοιτητών που αποκλείονται.

Κι ενώ το πρόβλημα της Ελληνικής Εκπαίδευσης εντοπίζεται από την κυβέρνηση στους αιώνιους φοιτητές, η ατροφική ελληνική φοιτητική μέριμνα θα μας θυμίζει ότι η μεταρρυθμιστική ρητορική του κ. Υπουργού Παιδείας είναι ένα κακόγουστο αστείο σε έναν λαό που έχει χάσει το χιούμορ του.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει