Παρέμβαση Μπουκώρου στη Βουλή για τις καταστροφές σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ζητά και την άμεση ενίσχυσει του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την έμπρακτη ενίσχυση των νησιών των Βορείων Σποράδων, Αλοννήσου και Σκοπέλου, που έχουν πληγεί σημαντικά από τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παρατεταμένο παγετό των τελευταίων ημερών, ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, τα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων, το τελευταίο διάστημα, έχουν πληγεί από την έξαρση των έντονων καιρικών φαινομένων. Η κατάσταση ιδιαίτερα στο νησί της Αλοννήσου να είναι δραματική.

Οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών δίνουν τη μάχη τους καθημερινά, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο αλλά και να αποκατασταθούν οι συνεχείς βλάβες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε ηλικιωμένοι και εγκλωβισμένοι κάτοικοι των νησιών να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία όπου υπάρχει θέρμανση.

Η συνδρομή της Πολιτείας κρίνεται απαραίτητη στην παρούσα κατάσταση προς τα δύο νησιά των Σποράδων που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η οικονομική ενίσχυση είναι επιβεβλημένη, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου οι δαπάνες αποχιονισμού, διάσωσης και αποκατάστασης των υποδομών εξασθένισαν οικονομικά τους Δήμους των νησιών.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας δεν παρέλειψε να επισημάνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει η μια και μοναδική γιατρός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Συγχρόνως, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενισχυθεί άμεσα το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου με νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρούς, ώστε να μη στηρίζεται η υγεία των 3.000 κατοίκων του νησιού στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της μοναδικής γιατρού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει