Παρέμβαση Στεργίου στη Βουλή για το Πρόγραμμα Στέγαση – Επανένταξη του Δήμου Βόλου

Κατέθεσε αναφορά προς την υπουργό Εργασίας, από κοινού με τους βουλευτές Κατσώτη και Λαμπρούλη, την επιστολή των ωφελούμενων του Προγράμματος

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για την κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οι βουλευτές Κώστας Στεργίου, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των ωφελούμενων του Προγράμματος Στέγαση – Επανένταξη Δήμου Βόλου, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

Αθήνα 30/1/2017
Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρός τις κοινοβουλευτικές ομάδες των πολιτικών κομμάτων.

1. Σύριζα
2. Νέα Δημοκρατία
3. Δημοκρατική Συμπαράταξη
4. Κ.Κ.Ε
5. Ποτάμι
6. Α.Ν.Ε.Λ
7. Ενωση Κεντρώων

Θέμα: Πρόγραμμα Στέγαση – Επανένταξη

Έχει ψηφιστεί η παράταση του Προγράμματος Στέγαση – Επανένταξη, με τροπολογία – προσθήκη 807/59 που κατατέθηκε στην Βουλή στις 13/12/2016 και ωρα 20:40 σε ανάλογο σχέδιο Νόμου.

Δυστυχώς όμως, ενημερωθήκαμε προφορικά ότι ενώ το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι 31/12/2017 δεν θα ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2016. Δηλαδή απο 1/1/2017 δεν θα ισχύουν οι χρηματοδοτήσεις ρεύματος, νερού, κοινοχρήστων, πετρελαίου, σίτισης.

Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα είναι παρα πολύ σοβαρό για τον λόγο ότι όλοι οι οφελούμενοι του προγράμματος Στέγαση – Επανένταξη είμαστε μακροχρόνια άνεργοι ή κάποιοι δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και είναι και απλήρωτοι.

Η παράταση του προγράμματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως ισχυαν και το 2016 θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να ισχύσει.
Πιστεύουμε στην ολόπλευρη στήριξή σας στο αίτημά μας, αίτημα στοιχειώδους επιβίωσης.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Για τους ωφελούμενους του Προγράμματος του Στέγαση – Επανένταξη του Δήμου Βόλου, κατ’ αλφαβητική σειρά οι εκπρόσωποί τους.

Βολιώτου Κερασία
Τριανταφυλλάκος Τάκης
Τσιάρα Αλεξάνδρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει