Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποβολή σπουδαστών από εστίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συζήτηση για το θέμα της αποβολής σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες μετά από απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για δύο σπουδαστές που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο καθώς και για άλλους τρεις που έφεραν το αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, γεγονός που το απαγορεύει ο κανονισμός του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Μπούτας σε παρέμβασή του προ της ημερήσιας διάταξης ,ζήτησε να ενταχτεί το θέμα προς συζήτηση επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να απειλούνται σπουδαστές με διακοπή των σπουδών του εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους ή εξαιτίας του κανονισμού λειτουργίας. Ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αποβολής των σπουδαστών επισημαίνοντας πως η παιδεία πρέπει να παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες από το κράτος και δωρεά χωρίς περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που στο σύνολό τους σχεδόν μαστίζονται από ανεργία ή διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα.

Άμεσα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων με πλήρη οικονομική κάλυψη από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο περιφερειάρχης κ Αγοραστός υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ζητώντας τον να παγώσει τις διαδικασίες και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει