Παρέμβαση του Βουλευτή Μαγνησίας Μουτσινά για τις νέες αυξήσεις στα διόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την τοποθέτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η εκτόξευση των τιμών των διοδίων σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας προς όφελος των παραχωρησιούχων των έργων οδοποιίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, έχει μεγαλώσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, που υφίστανται ακόμα ένα χαράτσι στο όνομα της ολοκλήρωσης των οδικών έργων που ταλανίζουν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, με προστιθέμενο και αυξανόμενο κάθε φορά κόστος.

Αν ληφθεί δε υπόψη ότι, πρόσφατα, ψηφίστηκε στη Βουλή η αναθεώρηση των συμβάσεων για τα μεγάλα έργα οδοποιίας, όπου αποφασίστηκε η επιβολή και νέων σταθμών διοδίων, γίνεται ακόμα πιο προφανές ότι, το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι η εξυπηρέτηση των μεγαλοεργολάβων και των συμφερόντων τους με την εναπόθεση του κόστους των επιλογών τους στις πλάτες των πολιτών.

Ειδικότερα για τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας με την υψηλότερη κατά πολύ από το μέσο όρο ανεργία (30-35% πάνω από το μ.ο. της χώρας), η αύξηση στα διόδια σημαίνει νέα ανάσχεση στις οικονομικές δραστηριότητές τους και νέα επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου. Η αύξηση κατά 45% περίπου στην διαδρομή Αθήνας – Βόλου ( Αφίδνες 3.35€, Θήβα 3.95€, Τραγάνα 3.90€, Αγία Τριάδα 1.65€, Πελασγία 3.50€) είναι σχεδόν αντιστρόφως ανάλογη της μείωσης κατά μ.ο. των εισοδημάτων των εργαζομένων που συντελέστηκε τα τελευταία 3.5 χρόνια.

Αυτό το επαχθές γεγονός της αύξησης στα διόδια προστίθεται στις «επιτυχίες» της κυβέρνησης με το «success story» που προβάλει και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι, η πολιτική της είναι στοχευμένη στην εξυπηρέτηση των ίδιων πάντα συμφερόντων, ενώ αδιαφορεί για την μοίρα και τη ζωή των πολιτών και την πραγματική ανάπτυξη της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει