Παραίτηση δικαστικού υπό το βάρος καταγγελιών για βιασμό




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 19:37

Εν μέσω ψιθύρων και καταγγελιών που τον βάζουν στο στόχαστρο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμη και βιασμό, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εαυτό του.

Με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ, αρνείται όσα του καταλογίζονται από πρωτοδίκη η οποία τον κατήγγειλε για βιασμό, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Η πρωτοδίκης η οποία υπηρετεί στα Διοικητικά Δικαστήρια υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην πρόεδρο Εφετών, όταν εκείνη ήταν  στην Εθνική Σχολή Δικαστών,  αδίκημα ωστόσο που δεν έχει παραγραφεί.

Ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, «οδηγήθηκε» στην παραίτηση, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη, με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα. Όπως αναφέρει μάλιστα στην επιστολή του προς τον  υπουργό Δικαιοσύνης, παραιτείται προκειμένου  να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα αβάσιμα καταγγέλλονται για εκείνον. Ακόμη, υποστηρίζει πως οι αιτιάσεις σε βάρος του είναι κατασκευασμένες με σκοπό να   πλήξουν την προσωπικότητα και το κύρος του από «άγνωστα κέντρα που  κινούνται σε βάρος του και διακινούν ανυπόστατες καταγγελίες».

Σύμφωνα με την πρωτοδίκη,  ο πρώην πρόεδρος Εφετών ήταν  μέλος της εξεταστικής επιτροπής όταν  εκείνη ήταν στη Σχολή Δικαστών. «Συναντήθηκα μαζί του για γεύμα μια φορά μεσημέρι και αναγκάστηκα μια ακόμη φορά να δεχθώ πρόσκλησή του σε δείπνο, στην Εκάλη και συγκεκριμένα κοντά στα σπίτια και των δυο μας. Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν πολύ αποθρασυμένος, επέμενε να μου βάζει να πίνω συνέχεια, με κοιτούσε σαν σεξουαλικό αρπακτικό, κάνοντάς με να νιώθω άσχημα και στο τέλος ήρθε μόνος του και έκατσε κολλητά δίπλα μου. Μετά από λίγο παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει που και που να ηρεμεί γιατί έχει εντάσεις σπίτι του με την κόρη του και τη γυναίκα του.

»Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, που ήταν τελικά ξενοδοχείο ημιδιαμονής, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμενε ότι επέλεξε το ξενοδοχείο γιατί ήταν κοντά, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι, ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα, γιατί ένιωθε άσχημα να τα πει αλλού και αν αισθανόμουν άβολα θα φεύγαμε αμέσως.

»Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιό του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, αντίθετα σε ό,τι μου είχε υποσχεθεί, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσει και του κατέβαζα τα χέρια, ενώ με έγδυνε και έφραζε με το σώμα του τον δρόμο για την πόρτα. Ζήτησα να πάω στο μπάνιο, για να γλιτώσω προσωρινά και δεν με άφηνε. Άρχισα να τον απωθώ και να κλαίω και του είπα ότι δεν θέλω.

»Αυτός όμως με κάθισε στο κρεβάτι με το ζόρι πιάνοντάς με από τους ώμους και λέγοντάς μου να ηρεμήσω και ότι θα είναι ωραία, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και με πίεζε με τα χέρια του σε ασελγή πράξη. Του είπα ότι είναι παράλογο και ότι είναι παντρεμένος με κόρη στην ηλικία μου και μου είπε γελώντας ότι είναι δικός του λογαριασμός και ότι η σύζυγος και η κόρη του δεν έχουν πρόβλημα και είναι οικονομικά εξαρτημένες από αυτόν.

»Θύμωσε μάλιστα κάποια στιγμή, γιατί τον καθυστερούσα και τον νευρίαζε η “γκρίνια” μου, όπως χαρακτήρισε τις αρνήσεις και τα παρακάλια μου, ενώ είχε λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης, όπως μου είπε. Σιχαινόμουν πια και τον ίδιο και τον εαυτό μου, αλλά δεν σταμάτησε εκεί όπως ήλπιζα.

»Με ξανασταμάτησε από το να σηκωθώ, με ώθησε ανάσκελα και με πίεσε με το βάρος του ξαπλώνοντας πάνω μου. Όταν προσπάθησε να διεισδύσει, τον παρακάλεσα ξανά να συνέλθει και να μην το κάνει αυτό. Επανέλαβα ότι δεν θέλω και αυτός σαν τρελαμένος μου κράτησε τα χέρια λέγοντας μόνο να μην κάνω τη δύσκολη και επαναλαμβάνοντας με αλλοιωμένη φωνή “λίγο, άσε με λίγο”. Δεν είχε καμία επαφή ούτε πρόθεση να σταματήσει και είχα πνιγεί από φόβο και ντροπή χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω.

»Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί. Είχα μείνει άφωνη και μάζεψα αμέσως τα ρούχα μου να φύγω σπαράζοντας. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Το κτήνος με πλήρη αδιαφορία μου είπε ότι και οι δύο το θέλαμε, ότι ήταν κοινό μυστικό μας και θα φρόντιζε να μην το πει σε κανέναν, δημιουργώντας μου χειριστικά ενοχές και αίσθημα δικής μου ευθύνης για το περιστατικό. Ούτε θυμάμαι πως βρέθηκαν σπίτι μου».

Η πρωτοδίκης, φέρεται να υποστηρίζει επίσης πως  μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ της ζήτησε τηλεφωνικά να του στείλει πορνογραφικό υλικό και φωτογραφίες και για το λόγο αυτό διαπληκτίστηκαν έντονα. Στο τηλεφώνημα αυτό, όπως ισχυρίζεται  η Πρωτοδίκης, τον ρώτησε  πώς μπορεί να συνεχίζει να την παρενοχλεί, ενώ υπάρχουν πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

«Μου απάντησε θρασύτατα, ότι δεν φοβάται τίποτα και δεν τον πειράζει κανείς. Συγκεκριμένα έχει λάβει εγγυήσεις ισχυρής πολιτικής κάλυψης και συνιστά η παραμονή στη θέση του, αντικείμενο συμφωνίας  συγκεκριμένων υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών  με το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στην συνέχεια, όπως αναφέρει η  δικαστική λειτουργός,  εκείνος είπε «με υπερηφάνεια» ότι οι πρόσφατες σε βάρος του καταγγελίες όχι μόνο δεν του δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά αντίθετα «δεν του χαλάνε χατίρι πλέον» και μάλιστα έγιναν δεκτές επιθυμίες του για «προνομιακές μεταθέσεις δικαστικών του κύκλου του» και παράλληλα πέτυχε το διορισμό ορισμένων γυναικών στην ΑΕΠΠ, με τις οποίες «φημολογείται και καταγγέλθηκε ότι διατηρούν ερωτικές σχέσεις…».

Μετά την  παραίτηση του προέδρου της ΑΕΠΠ,  αναλαμβάνει πλέον  ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος , ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να  γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει