Παραγωγική Λειτουργία Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής αλιευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει ότι από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπ.Α.Α.Τ. εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 728/135191/24-10-2014 ΑΔΑ:7Ι22Β-ΚΨ5 εγκύκλιος αναφορικά με την παραγωγική λειτουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών του ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής αλιευτικών δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ). Στην εφαρμογή για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή των αλιευτικών δραστηριοτήτων (ERS) θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά τα δεδομένα αλιείας και εμπορίας από τους κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών και πρώτους αγοραστές αντίστοιχα.

Η μετάπτωση σε παραγωγική λειτουργία θα επιτευχθεί σε 2 τουλάχιστον φάσεις.Η πρώτη φάση που είναι μεταβατική περίοδος, είναι η περίοδος προσαρμογής, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο μήνες και θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2014. Η επόμενη φάση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η/1/2015 και θα υπάρξει νεότερη επιβεβαίωση έναρξής της από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπ.Α.Α.Τ.

Για την εφαρμογή της 1ης φάσης καλούνται:

i. Οι κυβερνήτες των υπόχρεων αλιευτικών σκαφών να υποβάλουν με ηλεκτρονικά μέσα τα δεδομένα των ημερολογίων αλιείας και των δηλώσεων εκφόρτωσης.

ii. Οι αγοραστές σε πρώτη πώληση αλιευτικών προϊόντων από αλιευτικά σκάφη, να υποβάλουν με ηλεκτρονικά μέσα τα δεδομένα των δηλώσεων ανάληψης και πώλησης.

Για την υποστήριξη είναι διαθέσιμα:

i. Το μενού ΒΟΗΘΕΙΑ του ΟΣΠΑ στο οποίο είναι διαθέσιμο όλο το υποστηρικτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου e-learning για τη συμπλήρωση των πεδίων στις ηλεκτρονικές εφαρμογές.

ii. Το τηλέφωνο 6936123353 (ώρες λειτουργίας 9πμ – 7μμ) και το email: [email protected], στα οποία απαντά το γραφείο βοήθειας ΟΣΠΑ (help desk) των εταιρειών PWC & IKNOWHOW, που υλοποιούν τις εφαρμογές του.

iii. Επί τόπου υποστήριξη από στελέχη των ανωτέρω εταιρειών σε κρίσιμες περιοχές (μεγάλος αριθμός σκαφών, συστηματικά λάθη ή προβλήματα κλπ).

iv. Η Ομάδα Υποστήριξης του ΟΣΠΑ της Γενικής Δ/νσης Αλιείας: Φιλιππούσης Νικηφόρος (2109287149, [email protected]), Κουντούρης Τριαντάφυλλος (2109287207, [email protected]) και Παπαδοπούλου Θεώνη (2109287136, [email protected]).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει