Παραδοσιακές Κεραμιδιώτικες γεύσεις, τραπεζιάρικα τραγούδια και χοροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

<< Συνίψηλο τ΄ αλεύρι κι αφράτο το προζύμι >>

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και δια του φορέα πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», διοργανώνεται μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο <<Συνίψιλο τ’ αλεύρι κι αφράτο το προζύμι >> τη Δεύτερη ημέρα του Αγίου Πάσχα 2 Μαϊου 2016 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία του Κεραμιδίου.

Ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος Κεραμιδίου, και η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν παρουσιάζοντας τραγούδια, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα από τη μεγάλη μουσικοχορευτική και γαστρονομική παράδοση του χωριού. Την επιμέλεια της παράστασης έχουν οι εξαίρετοι μουσικολόγοι- δάσκαλοι Δημήτρης, Στέφανος και Αγλαΐα Τραγουδάρα, παιδιά του μεγάλου δασκάλου Αντώνη Τραγουδάρα και εγγόνια της «θρυλικής» γιαγιάς Αγλαιώς μιας μεγάλης μορφής όχι μόνο του Κεραμιδίου, αλλά και ολόκληρου του Πηλίου. Η εκδήλωση αυτή είναι ενταγμένη στον κύκλο των δράσεων που πραγματοποιούνται για το έτος 2016 από το φορέα πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» και το οποίο είναι θεματικά αφιερωμένο στις παραδοσιακές γεύσεις και στον πολιτισμό που αναπαράγεται μέσω αυτών.

Προ της εκδηλώσεως θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούν-τος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει