Παραδόθηκε η Έκθεση Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για το 2017 παρέδωσαν ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χ. Ζαμπίρας και ο Αντιπρόεδρος κ. Μ. Σακκάς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Έκθεση συνοψίζει το ελεγκτικό και κανονιστικό έργο της Αρχής, καθώς και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της κατά το παρελθόν έτος και παρέχει σφαιρική ενημέρωση για τους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Ζαμπίρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο ότι το 2017 «ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά για την ΑΔΑΕ, η οποία αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της και εργαζόμενη μεθοδικά, απέδωσε έργο που υπερέβη τα διαθέσιμα σε αυτήν μέσα, επιτυγχάνοντας βέλτιστη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Η Ολομέλεια και το προσωπικό της ΑΔΑΕ θα επιμένουν να μεριμνούν μεθοδικά και με αυταπάρνηση για τη διασφάλιση του δικαιώματος του απορρήτου. Με την προσοχή μας εστιασμένη στην ενδυνάμωση των μέτρων ασφάλειας στα δίκτυα υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην καλύτερη ενημέρωση χρηστών και συνδρομητών για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της απαραίτητης εμπιστοσύνης, η οποία αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης στο σύγχρονο διαδικτυωμένο μας κόσμο.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της ΑΔΑΕ και αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα στοιχεία της Έκθεσης πεπραγμένων, όπως οι αναφορές στη σχετική νομολογία.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει