Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ακροδεξιού FvD ο Τιερί ΜποντέΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 03:10

Ο λαϊκιστής Ολλανδός πολιτικός Τιερί Μποντέ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD), αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν αντισημιτικές και ομοφοβικές δηλώσεις εκ μέρους της νεολαίας του κόμματος.

Ο Μποντέ, ο διάδοχος του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί, γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι επικεφαλής της λίστας του FvD στις επόμενες εκλογές, τον Μάρτιο του 2021. Θα διατηρήσει ωστόσο την έδρα του στην Κάτω Βουλή της Ολλανδίας.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά σε άλλη θέση εκτός της πρώτης.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής θα διατηρήσει και την ιδιότητα του προέδρου του FvD, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως οργανωτικός.

Πρόσφατα, διάφορα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν αντισημιτικά και ομοφοβικά μηνύματα που κυκλοφορούσαν στα διαδικτυακά φόρουμ της νεολαίας του κόμματος. Αν και χαρακτήρισε «φρικτές» τις πληροφορίες, ο Μποντέ εξέφρασε ταυτόχρονα τη λύπη του γιατί ορισμένα μέλη του κόμματος δεν ήθελαν να περιμένουν την εσωτερική έρευνα και έκανε λόγο για μια «κουλτούρα δικαστηρίου από τα ΜΜΕ».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 03:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει