Παραιτήθηκε τελικά ο εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας”, έπειτα από την υποτιμητική μετάθεσή του


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 13:08

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπνευστής της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας, έπειτα από την υποτιμητική μετάθεση του από τον Ερντογάν το περασμένο Σαββατοκύριακο, παραιτήθηκε ο ίδιος από τα καθήκοντα του. 

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί δεν αποδέχθηκε τα νέα του καθήκοντα στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ και παραιτήθηκε. «Η τιμή και η υπερηφάνεια μου πληγώθηκε», φέρεται να είπε στο περιβάλλον του.

Πρόκειται για τον «αρχιτέκτονα» του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος διορίστηκε στο Γενικό Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας με ειδικό προεδρικό διάταγμα. Ο Τούρκος αντιναύαρχος, αναμενόταν να λάβει κάποια επιτελική θέση, που –ωστόσο- ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Η μετάθεση του Τούρκου ναυάρχου εν μέσω πανδημίας με προεδρικό διάταγμα, πριν από τις κρίσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, που συνήθως γίνονται εν μέσω καλοκαιριού, προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή.

Η επαγγελματική καριέρα του Τζιχάτ Γιαϊτζί ενδέχεται να έχει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικο-στρατιωτικές ισορροπίες στην Τουρκία και κυρίως στη σχέση του Ερντογάν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 13:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει