Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση του δημοσιογράφου Ιβάν ΓκολουνόφΤο Κρεμλίνο αναφερόμενο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός της Ρωσίας με την σύλληψη του γνωστού Ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε μια υπόθεση την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης, δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση, όπως και ότι η υπόθεση εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η δήλωση αυτή του Κρεμλίνου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων που έγιναν, έδειξαν ότι ο Γκολουνόφ δεν έχει σχέση με χρήση ναρκωτικών, ενώ η ίδια η αστυνομία παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε, τις οποίες παρουσίασε ως προερχόμενες από τον τόπο του εγκλήματος και οι οποίες εικονίζουν ένα αληθινό εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών, δεν είχαν τραβηχτεί στο σπίτι του δημοσιογράφου, πράγμα που ενίσχυσε περαιτέρω τις υποψίες για χειραγώγηση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η αστυνομία παραδεχόμενη ότι έκανε λάθος με τις φωτογραφίες αυτές, είπε ότι «τα λάθη είναι πιθανά». «Λάθη κάνουν και οι δημοσιογράφοι, όταν γράφουν διάφορα θέματα. Και μάλιστα πολλά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε αν κλονίσθηκε η εμπιστοσύνη του Κρεμλίνου προς το υπουργείο Εσωτερικών μετά το περιστατικό αυτό. Παράλληλα ο Πεσκόφ δήλωσε ότι στην υπόθεση Γκολουνόφ το Κρεμλίνο έχει ως αφετηρία την επίσημη πληροφόρηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά την υπόθεση του δημοσιογράφου που πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ενημερωθεί για την υπόθεση την Παρασκευή 7 Ιουνίου, όταν βρίσκονταν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Το Κρεμλίνο», είπε ο Πεσκόφ, «δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάσει την υπόθεση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπόθεση αυτή πήρε μια αρκετά μεγάλη δημοσιότητα, φυσικά και θα την παρακολουθούμε προσεκτικά σε όλες τις λεπτομέρειες». «Ξεκινάμε επίσης από το ότι παραμένουν μια σειρά ζητήματα, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Στο μεταξύ η επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα ενημέρωσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την υπόθεση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ.

Ο διευθυντής σύνταξης του ιστότοπου Meduza Ιβάν Καλπακόφ δήλωσε σήμερα ότι η αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ και η απόφαση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ήταν επιτυχία της καμπάνιας που έγινε κατά της παράνομης σύλληψη του. Επίσης η διευθύντρια σύνταξης του RT (Russia Today) Μαργαρίτα Σιμονιάν εξέφρασε, με δήλωση της, την αλληλεγγύη της προς τον Γκολουνόφ και ζήτησε από τις αρχές να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που έχει η κοινωνία για την υπόθεση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα φάνηκε να παίρνει θέση υπέρ του δημοσιογράφου καθώς στην σελίδα της στο Facebook παραπέμπει σ’ έναν σύνδεσμο, που δείχνει ότι οι φωτογραφίες τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία με θέμα το εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών προέρχονται από άλλον χώρο και όχι από το διαμέρισμα του δημοσιογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 18:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει