Παραμένει κοντά στα χαμηλά από το 2018 το δολάριοΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 15:13

Κοντά στο χαμηλό 2,5 ετών της Παρασκευής παραμένει τη Δευτέρα ο δείκτης δολαρίου καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ενέτειναν τις προσδοκίες για οικονομική στήριξη.

Τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ενισχύθηκαν κατά 245.000 τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μικρότερη αύξηση από τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι η ανάκαμψη της απασχόλησης επιβραδύνεται στη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η πρόσφατη απώλεια του momentum είναι λόγος ανησυχίας καθώς δείχνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος καιρός για να αντιστραφεί το πλήγμα που δέχτηκε η αγορά εργασίας των ΗΠΑ από το σοκ της covid», σχολιάζει ο Lee Hardman, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην MUFG.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 0,1% στις 90,96 μονάδες, δηλαδή κοντά στις 90,47 μονάδες που είναι το ασθενέστερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 15:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει