Παραμένει στη φυλακή η Εύα ΚαϊλήΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 19:50

Την παραμονή της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεμ αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών, έπειτα από την απολογία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έπεισε την Εισαγγελία με τα λεγόμενα της και για αυτό θα προφυλακιστεί εκ νέου για έναν μήνα, με τις έρευνες για την ανάμειξή της στο σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως «Qatargate» να συνεχίζονται.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον το πράξει, τότε θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

Η Καϊλή θεωρείται ένα από τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης και οι Αρχές διερευνούν τις σχέσεις της ίδιας, αλλά και μελών της οικογένειάς της, με το Κατάρ. Πέρα από την Ελληνίδα, ύποπτα θεωρούνται και άλλα υψηλόβαθμα μέλη του ευρωπαϊκού Σώματος και όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα αγγλικά:

Παρακάτω μπορείτε να το διαβάσετε μεταφρασμένο στα ελληνικά:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά έναν μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

Περισσότερα σε λίγο…


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 20:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει