Παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου η σορός του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 01:24

Δύσκολες οι ώρες για την οικογένεια του 66χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που ζούσε στην Αμαλιάδα – με καταγωγή από την Κρήτη – κατέληξε τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, έχοντας προσβληθεί από τον ιό, μετά την επιστροφή από την προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Βρισκόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο, έχοντας υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.

Από τότε μέχρι και σήμερα η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο του Ρίου. Η κηδεία του δεν μπορεί να γίνει καθώς μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα. Θυμίζεται πως η σύζυγός του είχε μεταφερθεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου – Νοσοκομείο αναφοράς – και κατά συνέπεια είναι αδύνατη η παραλαβή – μεταφορά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η διαδικασία μεταφοράς της σορού θεωρείται πλέον θέμα χρόνου, καθώς τις επόμενες ημέρες λήγει η καραντίνα για την οικογένεια.

Ειδικότερα, υπεύθυνος γραφείου τελετών από την Αμαλιάδα, φέρεται να επικοινώνησε με την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την παραλαβή του 66χρονου. Ήδη στα χέρια του έχει τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν βάσει του πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι κατά την παραλαβή της σορού, η υπογραφή δήλωσης “συμμόρφωσης” στα προβλεπόμενα.

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις όποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 01:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει