Παραπομπή 14 ατόμων στην τουρκική Δικαιοσύνη για τρεις πνιγμούς προσφύγωνΚατηγορίες εναντίον 14 υπόπτων για ανθρωποκτονίες απήγγειλε Τούρκος εισαγγελέας, μετά τον θάνατο τριών προσφύγων στην προσπάθειά τους τον περασμένο Σεπτέμβριο να διασχίσουν το Αιγαίο, στα ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Στις 17 Σεπτεμβρίου η τουρκική ακτοφυλακή είχε διασώσει 15 πρόσφυγες από τη θάλασσα και είχε ανακαλύψει τα πτώματα άλλων τριών, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν είχε ανατραπεί στα ανοικτά του Μπόντρουμ ενώ κατευθυνόταν προς την Κω.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του ιδιοκτήτη της βάρκας, του χειριστή της, αλλά και του αρμόδιου για τη συντήρησή της και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι πρόσφυγες πριν αναχωρήσουν.

Οι 14 κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποτελούσαν «συμμορία διακίνησης».

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τους 14 για «εκούσιο φόνο με ενδεχόμενο δόλο» παραπέμποντάς τους να καταδικασθούν σε τρεις φορές ισόβια, για τους τρεις θανάτους.

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται ότι η βάρκα -για έξι άτομα- ήταν κακοσυντηρημένη και έβαζε νερά, ωστόσο τη φόρτωσαν με 18 πρόσφυγες.Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com/

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 11:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει