Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεωνΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, 13:16

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε χαιρετισμό τους στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2021 «Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις επιχειρήσεις».

Οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και κίνδυνοι, αλλά προδιαγράφεται η είσοδος της χώρας σε ενάρετο οικονομικό κύκλο.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των ανατιμήσεων και εάν χρειαστεί θα παρέμβει με νέα μέτρα, σημείωσαν τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε ισχύ νόμος, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν πριν από την πανδημία και, όπως είπε, η ρύθμιση αυτή θα επεκταθεί για άλλους έξι μήνες ή και για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει η πανδημία. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, από τη δική της πλευρά, συνεχίζει τις δικές της έρευνες και παρεμβάσεις.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, επισήμαναν και οι δύο υπουργοί ότι αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης να αυξηθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι πόρτες της κυβέρνησης είναι πάντα ανοικτές για εποικοδομητικό διάλογο και πρόσθεσε πως, χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει τα στοιχεία της έρευνας «το ότι δεν επιβεβαιώθηκαν προηγούμενες προβλέψεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων δείχνει ότι κάτι κάνει η κυβέρνηση».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, 13:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει