Παρατείνονται για δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτραΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 07:53

Οι Aρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ότι τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα, ανάμεσά τους η απαγόρευση στους πολίτες να δειπνούν σε εστιατόρια μετά τις 22:00 και η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν πεντακόσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός τον τελευταίο μήνα και πλέον.

Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για τη χαλάρωση ή την επέκταση των μέτρων κάθε δύο εβδομάδες. Οι τρέχοντες περιορισμοί ισχύουν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η κορεατική υπηρεσία ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 494 κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για τα περισσότερα τις τελευταίες 35 ημέρες. Την προηγουμένη, διαγνώστηκαν 430.

Το ίδιο διάστημα, ακόμα επτά ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.

Οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία εξαιτίας των αυξανόμενων μετακινήσεων εν μέσω ανοιξιάτικου καιρού και διαμαρτυριών από πολλές επιχειρήσεις για τα μέτρα με σκοπό τη διατήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 767.451 άνθρωποι μέχρι τώρα, ωστόσο μόνο 3.833 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 1.716 νεκρούς επί συνόλου 100.770 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της KDCA.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, 08:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει