Παρουσία Μπέου η κατεδάφιση της “Κυανής Ακτής” στις Αλυκές

Επί τάπητος πλέον η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Η “Κυανή Ακτή” στις Αλυκές, που την τελευταία 20ετία ρήμαζε, αποτελώντας “στέγη” για χρήστες ναρκωτικών αλλά και εστία μόλυνσης στην περιοχή, από σήμερα αποτελεί παρελθόν, καθώς μετά από ενέργειες του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου παραδόθηκε στις μπουλντόζες που κατεδάφισαν το κτίριο.

Για την κατεδάφιση της “Κυανής Ακτής” υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι και κατήγγειλαν πως αποτελούσε άντρο ναρκομανών και περιθωριακών στοιχείων με αποτέλεσμα να φοβούνται το βράδυ να περάσουν από το σημείο ή ακόμα και να περιμένουν στην στάση του λεωφορείου που υπάρχει στο σημείο. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως για να προχωρήσει η κατεδάφιση ο Δήμος έστειλε επανειλημμένως έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Κτηματική Υπηρεσία, με τον Δήμαρχο Βόλου να αναφέρει πως “εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε την γραφειοκρατία και την ευαισθητοποίηση κάποιων καρεκλοκένταυρων”.

11.jpg

Το πρωί της Τετάρτης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ξεκίνησε το γκρέμισμα της “Κυανής Ακτής” για να απαλλαχθεί η περιοχή από το “στοιχειό”, όπως το χαρακτηρίζουν, ενώ κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο χειροκροτούσαν και φώναζαν “επιτέλους”.

55.jpg

Ο κ. Μπέος τόνισε πως “σήμερα συνεχίζουμε να καθαρίζουμε την πόλη για να ολοκληρώσουμε το έργο και τις υποσχέσεις που έχει δώσει η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς να έχουμε κανέναν ενδοιασμό για το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, γιατί έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

66.jpg

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε “έκτρωμα” το κτίριο, τονίζοντας πως έχει καταπατηθεί η περιοχή και σημειώνοντας πως “τόσα χρόνια δεν μιλούσε κανένας. Επιτέλους όμως ήρθαμε εμείς να δώσουμε ένα τέλος. Είναι υποχρέωση μας να αναβαθμίσουμε την περιοχή των Αλυκών που αποτελούν “ανάσα” δροσιάς και ξεκούρασης για τους δημότες μας. Είναι κρίμα να υπάρχει αυτό το κατάντημα τόσα χρόνια και να μην έχει ευαισθητοποιηθεί κανείς για το αυτονόητο. Εμείς λοιπόν, η νέα Δημοτική Αρχή, σεβόμενοι τους πολίτες, θα συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος”.

44.jpg

Να αναφερθεί πως το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Αλυκών, θα κατατεθεί πλήρες σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής από την Πλαζ έως και την “Κυανή Ακτή”, το οποίο και θα έρθει προς συζήτηση με την τοπική κοινωνία και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών.

33.jpg

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών κ. Κωνσταντίνος Βιδαόπουλος επισήμανε πως η “Κυανή Ακτή” αποτελούσε ένα “κόσμημα” για την περιοχή ωστόσο τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσε εστία μόλυνσης. “Τόσα χρόνια στείλαμε δεκάδες υπομνήματα αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς εκτός από το νέο Δήμαρχο μας, τον κ. Αχ. Μπέο και επιτέλους χάρη σ’ αυτόν οι Αλυκές αλλάζουν όψη”.

Παρέμβαση και στην Πλαζ

“Άλλη μια πονεμένη ιστορία” χαρακτήρισε το θέμα της Πλαζ ο Δήμαρχος Βόλου και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα.

Μάλιστα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες και σύντομα συνεργεία του δήμου Βόλου θα προχωρήσουν σε επεμβάσεις.

Ήδη έχει σταλεί εξώδικο στους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση και ο Δήμαρχος σήμερα δήλωσε αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος και σε αυτό το θέμα.

“Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, γιατί για εμάς πρωταρχικός σκοπός δεν είναι αν πληρώνουν το ενοίκιο αλλά η αναβάθμιση της περιοχής και η χρησιμοποίηση της πλαζ από τους πολίτες του Βόλου, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Για αυτό το λόγο έχουμε αποφασίσει να επέμβουμε και να δώσουμε μια λύση, από την στιγμή που οι επιχειρηματίες που πήραν το χώρο δεν τον αξιοποιούν όπως πρέπει”, τόνισε ο κ. Μπέος.

22.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει