Πειθαρχούν στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας οι πολίτες


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 12:28

Πειθαρχημένοι αλλά και προετοιμασμένοι στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας εμφανίστηκαν όσοι πολίτες χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν σήμερα στα Χανιά.

Από νωρίς στην πόλη περιπολεί το προσωπικό της ΕΛΑΣ ελέγχοντας την τήρηση των μέτρων για όσους κυκλοφορούν με τα πόδια και τα οχήματα τους, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία έφερε μαζί της τα σχετικά έγγραφα αιτιολόγησης της πρωινής εξόδου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι μετακινήθηκαν δήλωναν ως λόγο την επίσκεψη σε σούπερ- μάρκετ, σε τραπεζικό κατάστημα και σε γιατρό δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ωστόσο η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη στους άλλοτε πολυσύχναστους δρόμους, στις πλατείες της πόλης και στο παλιό Λιμάνι. Αυστηρή ήταν η τήρηση των μέτρων και στην λαϊκή αγορά της Δευτέρας.

Οι παραγωγοί πωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους σε απόσταση δύο μέτρων, ενώ στα περισσότερα σημεία εφαρμοζόταν η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών.

Οι πωλητές, φορούσαν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, ενώ υπήρχαν αντισηπτικά υγρά στους πάγκους. Ανάλογα μέτρα τηρούνται και στη δημοτική αγορά της πόλης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 12:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει