«Πενθήμερη καραντίνα σε “θετικούς” ασυμπτωματικούς»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 22:22

Διευκρινίσεις για τον τρόπο διαχείρισης εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος έδωσε ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League, Ξενοφώντας Ρούσσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

 «Σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μια ομάδα θα υπάρξει πενθήμερη καραντίνα με δύο τεστ, η αντίπαλη ομάδα δεν θα μπει σε καραντίνα αλλά θα ελέγχεται. Το κρούσμα, εάν δεν έχει συμπτώματα, υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να επανέλθει. Θα πρέπει να έχουν περάσει επτά ημέρες, να έχει δύο αρνητικά τεστ με απόσταση 48 ωρών και τρίτον να μην έχει εμφανίσει σύμπτωμα», είπε και συνέχισε:

«Εάν ο παίκτης έχει συμπτώματα τότε θα γίνει άμεση απομόνωση σε ένα χώρο, θα ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και από εκεί και πέρα η επιστροφή εξαρτάται από τέσσερα πράγματα: θα πρέπει να μην έχει πυρετό για τρεις μέρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, να μην έχει συμπτώματα στο αναπνευστικό του και να μην αισθάνεται κόπωση, να έχει δύο αρνητικά δείγματα (μοριακό τεστ) με απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών και να έχει εξετασθεί από καρδιολόγο. Η ομάδα θα απομονώνεται για πέντε ημέρες. Όλα τα μέλη της. Οι προπονήσεις θα συνεχίζονται κανονικά. Υπάρχει αισιοδοξία γιατί μέχρι τώρα έχουν πάει όλα όπως πρέπει».

Ερωτηθείς για τον αγώνα του Champions League ανάμεσα σε Αταλάντα και Βαλένθια, στο Μιλάνο, που αποδείχθηκε υγειονομική βόμβα, υπογράμμισε ότι «οι Ιταλοί είναι πολύ πιο ελεύθεροι και άνετοι. Είναι “ζαμάν φου”. Στο παιχνίδι αυτό, στο Μιλάνο, υπήρξε μεγάλη διασπορά. Μετακινήθηκαν πολλά άτομα. Οι οπαδοί στο Μπέργκαμο ήρθαν από το Μιλάνο και από τη Βαλένθια».

Όσο για το ενδεχόμενο τραυματισμών; «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Σίγουρα η προετοιμασία μετά από μια περίοδο δύο μηνών σχεδόν πλήρους αδράνειας δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη. Πιστεύω ότι οι μυς και οι αρθρώσεις δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οπότε θα έχουμε πιο εύκολους τραυματισμούς».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 22:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει