Περίπου 9.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε διάστημα 24 ωρών


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 13:45

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα λιγότερα από 9.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η κατάσταση της επιδημίας στη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 8.926 νέα κρούσματα της covid-19 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας σε 290.678 τον συνολικό αριθμό τους, ενώ οι νεκροί είναι 2.722. Πρόκειται για τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από την 1η Μαΐου.

Η ρωσική υγειονομική υπηρεσία Rospotrebnadzor ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι «η κατάσταση σταθεροποιείται σε όλη τη χώρα», όπου την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η χαλάρωση του lockdown έπειτα από ενάμιση μήνα αυστηρών περιορισμών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα κατάφερε «να περιορίσει την αύξηση» των νέων κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την κατάσταση περίπλοκη.

«Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα παραμένει περίπλοκη, όμως παρόλα αυτά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι καταφέραμε να περιορίσουμε την αύξηση της νοσηρότητας», σχολίασε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση ο Μισούστιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από την covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 13:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει