«Περασμένες μου αγάπες» από την ταινία «Ευτυχία» και την Ασπασία Στρατηγού


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 10:52

Η Ασπασία Στρατηγού, μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές της γενιάς της,  που τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις συνεργασίες της με τον Γιώργο Νταλάρα αλλά και με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Εστουδιαντίνα, μας παρουσιάζει τη δική της ερμηνεία σε ένα από τα πιο σπουδαία τραγούδια της ελληνικής μουσικής. Μέσα από την κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς «Ευτυχία» και σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Μίνου Μάτσα, με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στην εξίσου σημαντική 2η φωνή, η Ασπασία Στρατηγού μας τραγουδά τις «Περασμένες μου αγάπες» σε μουσική του μοναδικού Μανώλη Χιώτη και στίχους φυσικά της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Λίγα λόγια για την Ασπασία Στρατηγού:

Η Ασπασία Στρατηγού γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε παιδική ακόμα ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι αρχικά παίρνοντας μέρος σε ερασιτεχνικά σχήματα παραδοσιακής μουσικής.

Σε ηλικία είκοσι ετών ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον χώρο του παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού στο πλευρό σπουδαίων δεξιοτεχνών.

Στη συνέχεια ξεκίνησε την συνεργασία της με την γνωστή ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας παίρνοντας μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και τραγουδώντας δίπλα σε καταξιωμένους τραγουδιστές όπως Νταλάρας, Γλυκερία, Μητσιάς, Μπάσης, Τσέρτος, Θαλασσινός , Νέγκα κ.ά.

Η συνεργασία της με την Εστουδιαντίνα σηματοδότησε και την έναρξη της δισκογραφικής της πορείας έχοντας πολλές συμμετοχές σε δίσκους της ορχήστρας αλλά και άλλων ερμηνευτών.

Το 2007 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής με τον Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και έκτοτε ακολούθησαν αρκετές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Θέατρο Παλλάς 2008, Μέγαρο μουσικής 2009. Polis theatre 2010, Ακτή Πειραιώς 2016 ) αλλά και δισκογραφικές συμμετοχές.

Το 2017 παρουσίασε την πρώτη προσωπική της δουλειά με τίτλο Ροδόσταμο της οποίας τα τραγούδια υπογράφουν νέοι ταλαντούχοι συνθέτες και στιχουργοί με τους οποίους πραγματοποιεί εμφανίσεις.

Την ίδια χρονιά ξεκινάει η συνεργασία της με τον σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφόρησε επίσημα και η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο ΦΥΛΑΧΤΟ σε συνθέσεις του Νίκου Σαμαρά.

Στο τέλος του 2019 κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας «Ευτυχία» με τραγούδια σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και την Ασπασία Στρατηγού να συμμετέχει τραγουδώντας τα «Περασμένες μου αγάπες», «Δυο πόρτες έχει η ζωή» και «Είσαι η ζωή μου».

Δείτε το βίντεο:

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 10:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει