Περιοδία Νάνου και Λούμα στην εφορία Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σήμερα Παρασκευή 21 Μάρτη οι Γιώργος Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και Αποστόλης Νάνος υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Εφορία και συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Μετά την περιοδεία έκαναν την ακόλουθη δήλωση.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου σχεδόν 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, εμφανίζονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές και την ίδια στιγμή το νομοθετικό οπλοστάσιο θωρακίζεται ακόμη παραπέρα με την ενεργοποίηση του μέτρου των «ηλεκτρονικών» κατασχέσεων καθώς και με την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων.

Εκτίμηση μας είναι ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί απέναντι στα οικονομικά αδύναμα λαϊκά νοικοκυριά αναμένεται να πάρουν μαζικές και γενικευμένες διαστάσεις. Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν κάτω από το βάρος της φοροεπιδρομής, των χαρατσιών, των αυξήσεων στα διόδια, της δυσβάστακτης έμμεσης φορολογίας ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από τη μια μεριά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη διαγκωνίζονται για το ποιος θα παρουσιάσει το καλύτερο σχέδιο για το «ηλεκτρονικό δίχτυ από την εφορία», για την αφαίμαξη του λαού και πάντα στο όνομα του χτυπήματος της φοροδιαφυγής. Ηλεκτρονική σύγκριση μισθών από τη συγκυβέρνηση (κι αν υπάρχει διαφορά επιβολή πρόσθετων φόρων) – «περιουσιολόγιο» από το ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο καθησυχάζουν την αστική τάξη ότι θα διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς φορολόγησης, εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες βιώνουν την ίδια κατάσταση, ζουν και εργάζονται σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, την απειλή της λεγόμενης κινητικότητας, της αξιολόγησης κ.λ.π.

Τα πανηγύρια που στήνουν για το πρωτογενές πλεόνασμα και την «αναδιανομή του» στα ασθενέστερα στρώματα δεν ξεγελούν κανέναν. Το πλεόνασμα προέρχεται από την πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη του λαού, η οποία και θα συνεχιστεί.

Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτείται να αντιδράσουν και να πάρουν υπόψη τους ότι η φοροεπιδρομή αποτελεί κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές.
Δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση παντού, και στις τρεις κάλπες στις ερχόμενες εκλογές. ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, κι από ένα γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει