Περιοδία Πατσιαντά στα ΚΑΠΗ, ΔΕΥΑΜΒ και πρωην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

“Καλούμε τον λαό να στείλει ηχηρό μήνυμα στην συγκυβέρνηση των μνημονίων με την ψήφο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου,οι οποίες είναι οι πιο κρίσιμες πολιτικές εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Εάν ο κόσμος στηρίξει τις δυνάμεις της Αριστεράς, θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η ανατροπή των εξαθλιωτικών μνημονιακών κυβερνήσεων θα έρθει πολύ σύντομα.”

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης”, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε με στελέχη της δημοτικής παράταξης σε Κ.Α.Π.Η, στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και στη ΔΕΥΑΜΒ.

Περιοδεία στα ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας

Τα Κ.Α.Π.Η των οδών Εφραιμίδου, Τσιγάντε και Μυτιλήνης στη Ν. Ιωνία επισκέφτηκαν ο κ. Πατσιαντάς και κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης και συνομίλησαν για ώρα με τα μέλη των Κ.Α.Π.Η για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες κοινωνικές δομές και εξέφρασαν τα παράπονα τους για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλές περικοπές όσο αφορά ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρουν τα Κ.Α.Π.Η στα μέλη τους αφού τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την επιβολή των μνημονίων στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί δραματικά τα κονδύλια που διατίθενται από την τοπική αυτοδιοίκηση γι αυτό τον σκοπό.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η δεν είναι άλλο από την πλήρη απαξίωση και αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος απέναντι στις ανάγκες τους. Όπως τονίστηκε, αυτή η έλλειψη προσοχής στο πρόσωπο τους από πλευράς Δημοτικής Αρχής σε συγκερασμό με κάποιες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, δυσχεραίνει τη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η και συνεπώς την καθημερινότητα των μελών τους.

Ο κ. Πατσιαντάς από πλευράς της δημοτικής παράταξης δήλωσε πως μόνο με ανατροπή του “Καλλικράτη” , που αποτελεί διεκπεραιωτή της μνημονιακής πολιτικής σε επίπεδο αυτοδιοίκησης , θα υπάρξει βελτίωση στη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η.Επισήμανε πως ο ίδιος και η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται αντιμετωπίζουν τα θέματα που άπτονται αυτήν την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή και πως θα βρίσκονται , κάτι που θα συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκλογών, σε διαρκή ανοικτό διάλογο με τα μέλη και τους υπαλλήλους των Κ.Α.Π.Η για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει. Τέλος,κάλεσε στο σύνολο τους τα μέλη των Κ.Α.Π.Η να μην πεισθούν από ψευδοδιλλήματα και να αποτελέσουν με σύμμαχο την εμπειρία και την γνώση που τους έχουν προσφέρει τα χρόνια “τους φωτεινούς πρωτοπόρους στην προσπάθεια που κάνει η Αριστερά για να επέλθει η ανατροπή στην Ελλάδα”.

Επίσκεψη στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας και τη ΔΕΥΑΜΒ

Την απασχόληση ολοένα και περισσότερων δημοτικών υπαλλήλων με 5μηνες συμβάσεις και την ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων εργασίας κατέγραψαν στην επίσκεψη τους ο κ.Πατσιαντάς και στελέχη της δημοτικής παράταξης στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας και στις δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζει , ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ΔΕΥΑΜΒ.

Η κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες,σύμφωνα και με τους υπαλλήλους είναι τρομακτική,όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Οι 5μηνες συμβάσεις εργασίας θέτουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας ενώ οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δήμο λιγοστεύουν συνεχώς οδηγώντας ουσιαστικά σε αποδόμηση του εργασιακού δυναμικού. Ο ευτελισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις μνημονιακές πολιτικές γίνεται ακόμα πιο εμφανής με το χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατρού που μετά την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και ελλείψει άλλου χώρου,αναγκάστηκε προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συνταγογράφηση των ασθενών να διατηρήσει εθελοντικά γραφείο εντός του Δημοτικού καταστήματος Ν. Ιωνίας.

Ο κ. Πατσιαντάς μετά από την περιοδεία του και στην ΔΕΥΑΜΒ, τόνισε πως οι 5μηνες συμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να έχουν κυρίαρχη θέση στις εργασιακές σχέσεις και επεσήμανε πως ο νυν δήμαρχος Βόλου δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να αναστείλει τον μαρασμό των ΟΤΑ.

Τέλος δήλωσε πως ο ίδιος και η δημοτική παράταξη “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” θα στηρίξουν και θα προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα δώσουν μάχη για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει