Περιοδεία “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως στις μεγάλες απεργίες και στο χώρο της καθαριότητας του Βόλου, οι εργαζόμενοι στο δήμο και οι λαϊκές οικογένειες στο Βόλο είδαν στην πράξη ποιος στέκεται μαχητικά απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, ποιος μπαίνει μπροστά για να μην περάσει ο οδοστρωτήρας των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, των αντιλαϊκών μέτρων και ποιοι υπονόμευσαν, στήριξαν είτε άμεσα είτε έμμεσα τα νέα μέτρα. Η ταύτιση λόγων και έργων από μεριάς του ΚΚΕ σε αντίθεση με τις ανέξοδες προεκλογικές δηλώσεις πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου μπροστά και στις 18 και στις 25 Μάη, τόνισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σήμερα από την καθαριότητα του Βόλου.

Περιοδεία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε σήμερα πολυμελές κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Απ. Νάνο. Στην ομιλία του στους εργαζόμενους ο Απ. Νάνος τόνισε την ανάγκη στις εκλογές οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν το δικό τους στρατόπεδο, της αντίστασης και της απόκρουσης της επίθεσης της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ παντού. Υπενθύμισε τη στάση του ΚΚΕ και των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα ζητήματα των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αλλά και τη δηλωμένη πρόθεση για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που αποτελεί και στρατηγική της Ε.Ε. και στην οποία όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις απαντάνε με μισόλογα, με «ναι μεν αλλά».

Πίσω από τις φράσεις για «ανάγκη αναδιάρθρωσης» που λένε Μπέος και Σκοτινιώτης με τον τελευταίο μέσα από το ξήλωμα της υπηρεσίας να έχει αρχίσει να στρώνει χαλί στους μεγαλοεπιχειρηματίες, πίσω από τη στήριξη του Μ. Πατσιαντά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των δημοτικών υπαλλήλων και η μετατροπή τους στη γενιά των 400€ ιδίως τη νεολαία, αποκαλύπτεται η στρατηγική ταύτιση όλων τους στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Η κυβέρνηση ήδη προχωράει στο επόμενο βήμα με το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο στους τομείς της καθαριότητας, του πράσινου, του φωτισμού και των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων να μπορούν οι εργολάβοι – μεγαλοεπιχειρηματίες και να βάζουν πόδι αλλά και να παίρνουν απευθείας από τη ΔΕΗ μέρος από τα δημοτικά τέλη. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν: εργαζόμενοι απολυμένοι ή με τσακισμένα δικαιώματα, εισφοροεπιδρομή με τα δημοτικά τέλη και καθαριότητα δύο ταχυτήτων, με υποβάθμισή της για τις λαϊκές γειτονιές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει