Περιοδεία Νάνου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου Βόλου να απορρίψουν την πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και που εκφράζεται απ’ όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις απηύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Απόστολος Νάνος. Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε όλα, όταν προειδοποιούσε τους εργαζόμενους, από το 1991 για τις πολιτικές που πρόκειται να εφαρμοστούν και που πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι αποτελεί υποκρισία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι για την τωρινή κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων ευθύνονται τα μνημόνια, καθώς εντός Ε.Ε. δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί μια φιλολαϊκή πολιτική.

Υπογράμμισε ότι το 2015 σύμφωνα με το νόμο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση αναμένονται 15.000 απολύσεις, από τις οποίες οι περισσότερες θα γίνουν στους δήμους, ώστε να μετατραπούν στη συνέχεια σε ανώνυμες εταιρίες με δήμαρχο σε ρόλο μάνατζερ. Παράλληλα τομείς όπως ο πολιτισμός και αθλητισμός θα αποτελέσουν «φιλέτο» για τους ιδιώτες οι οποίοι θα απολύουν τους εργαζόμενους όποτε θέλουν, έχοντας έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη και από τις συνδρομές των γονέων, με τους ίδιους τους εργαζόμενους να καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους τα ασφάλιστρα τους.

«Γυρίστε την πλάτη στους υπόλοιπους και ενισχύστε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ώστε να αποτραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να χτυπηθεί αποτελεσματικά η Ε.Ε.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος. Επιπλέον επέστησε την προσοχή στους καθηγητές για να απορρίψουν τη λογική του «επειδή πληρώνουν οι γονείς δεν υπάρχει πρόβλημα» αφού όπως είπε σύντομα δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα και υπενθύμισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είτε ως μειοψηφία, είτε ως πλειοψηφία θα είναι μπροστά στους ταξικούς αγώνες.

Τέλος άσκησε κριτική σε όλες τις παρατάξεις σχετικά με υποψηφιότητα για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, καθώς από την στιγμή που εργαζόμενοι απολύονται, ο πολιτισμός διαλύεται, επιχειρείται ομογενοποίηση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρας, είναι υποκρισία να υποβάλλεται αυτή η υποψηφιότητα για την «πολιτιστική απάτη», όπως τη χαρακτήρισε.

Τόνισε ότι από την στιγμή που η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν σε ανάλογο εγχείρημα δεν είδαν καμία βελτίωση στο πολιτιστικό τους υπόβαθρο, παρά μόνο υπήρξαν καταγγελίες για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών. Φάνηκε στην πράξη ότι αυτές οι διοργανώσεις απλά με προκάλυμμα τον πολιτισμό έχουν το σκοπό να κάνουν χοντρές μπίζνες για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συμμετοχή Απ. Νάνου και Γ. Λούμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου συμμετείχαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Απ. Νάνος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Λούμας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει