Περιοδεία στη ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός» τονίστηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΒ κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολο Νάνο.

Το κλιμάκιο στο πλαίσιο περιοδείας ενόψει των τοπικών εκλογών και των ευρωεκλογών βρέθηκε στα γραφεία της επιχείρησης στο κέντρο του Βόλου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις θέσεις του Κόμματος σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με το νερό.

Ο Απ. Νάνος τόνισε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παρέχεται με χαμηλό τιμολόγιο στα λαϊκά στρώματα. Ασφαλώς στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και της εργατικής εξουσίας θα παρέχεται δωρεάν και θα υπάρχει φορέας διαχείρισης των υδάτων για όλη τη Θεσσαλία και κεντρικός για την όλη την Ελλάδα.

Επισήμανε ότι όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν έχουν ευθύνη που ο πολίτης του Βόλου πληρώνει ακριβό και όχι ποιοτικό νερό και απαιτείται να γίνουν έργα για την βελτίωση του δικτύου μεταφοράς του νερού, όπως επίσης είναι επιβεβλημένη η εκμετάλλευση των πηγών του Πηλίου για να τροφοδοτηθεί τόσο ο Βόλος, όσο και άλλες περιοχές (Αγριά) με καλής ποιότητας νερό.

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ο Απ. Νάνος σημείωσε ότι είναι τα ίδια με αυτά με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι δημόσιοι υπάλληλοι και πηγάζουν από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συγκυβερνήσεων, στην οποία συμφωνεί πέρα από το περιτύλιγμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και ασπάζεται και εφαρμόζει κατά γράμμα η δημοτική αρχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της μείωσης τεχνικού προσωπικού της επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην παρέχονται οι κατάλληλες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ έμμεσα η ΔΕΥΑΒ οδηγείται σε απαξίωση και στη συνέχεια προς ιδιωτικοποίηση.

«Οφείλονται άδειες και ρεπό στους εργαζόμενους μηνών κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και ο δήμαρχος δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού από την κυβέρνηση. Το κλίμα που βρήκαμε από τους εργαζόμενους ήταν θετικό και είναι συνέπεια της στάσης που έχουμε κρατήσει απέναντι στα προβλήματα τους όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος.

Ακόμα στη συνάντηση αναδείχθηκε και το θέμα της καταστρατήγησης της συλλογικής σύμβασης με την μη χορήγηση γάλακτος από τη δημοτική αρχή. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Κουτσιφέλης ενημέρωσε το κλιμάκιο για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την βοήθεια που προσέφερε μέχρι τώρα στα μέλη του σωματείου σε θέματα όπως η χορήγηση του γάλακτος, ενώ όπως είπε υπάρχει ταύτιση απόψεων σχετικά με τη διαχείριση του νερού που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση και στην περιοχή μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει