Περιοδεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Νεα Ιωνία και Διμήνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Απόστολου Νάνου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σειρά περιοδειών είχαν σήμερα υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βόλου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Απ. Νάνο στην υπηρεσία του πρασίνου της Ν. Ιωνίας, σε παιδικούς σταθμούς, καθώς επίσης και στο πρώην δημαρχείο Αισωνίας.

Στη διάρκεια των συζητήσεων με τους εργαζόμενους του Δήμου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σοβαρά τους προβλήματα στη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποκάλυψαν τη στάση της Δημοτικής Αρχής σε μια σειρά ζητήματα και συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να βγουν στην επιφάνεια σοβαρές ευθύνες από μεριάς του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη και της πλειοψηφίας σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων με σοβαρότερη την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασής τους.

Πιο συγκεκριμένα δεκάδες ήταν οι παρεμβάσεις, ερωτήσεις, αναφορές και επερωτήσεις για τα ζητήματα της χορήγησης του γάλακτος, θέμα που αποτέλεσε και αιχμή για κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, των καυσίμων και της συντήρησης των οχημάτων, για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, για τα πεντάμηνα προγράμματα και την έγκαιρη πληρωμή όλων των εργαζομένων που απασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Για όλα αυτά τα ζητήματα τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ μαζί με άλλους συναγωνιστές, στο δημοτικό συμβούλιο, στο σύλλογο εργαζομένων, στους χώρους και τις υπηρεσίες, δώσανε συντονισμένες μάχες.

Απέναντί τους είχαν να αντιμετωπίσουν το μένος και τις επιθέσεις του Δημάρχου, του εργοδοτικού – κυβερνητικού προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας που αποτελείται από την κολιγιά των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της τρικομματικής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που επιστράτευσαν και επιστρατεύουν βρωμιές, λάσπη, εισαγγελείς, αστυνομίες, όλο το οπλοστάσιο που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο πιο συνεπής ενεργός δουλευτής της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Απέναντι είχαν τις υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο. Από τη μια μεριά μέσω της πλήρους στήριξης προς τον Π. Σκοτινιώτη σε ό,τι είχε να κάνει με εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων του Δήμου όπως έκανε η παράταξη της ΝΔ που τώρα βρίσκεται η μισή στο ψηφοδέλτιο του Αχ. Μπέου και η άλλη μισή στο ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη.

Από την άλλη είχαν όμως και την πλήρη σιωπή και αδιαφορία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που αξιοποιήθηκε αρκετές φορές από την πλειοψηφία ώστε να μη συζητηθούν αυτά τα σοβαρά ζητήματα και να μην αναδειχτούν οι τεράστιες ευθύνες της. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και για όλες τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου που από τη μία δέχονται τις ίδιες συνέπειες στα δικά τους δικαιώματα εκεί που δουλεύουν και που από την άλλη είναι οι κύριοι αποδέκτες της αντιλαϊκής πολιτικής στους Δήμους μέσω της ανταποδοτικότητας, των υψηλών δημοτικών τελών, των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει