Περιορίζονται οι έξοδοι από το σπίτι λόγω COVID-19


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 09:54

Η Ουγγαρία θα επιβάλει περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους ανάμεσα στις 28 Μαρτίου και τις 11 Απριλίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στον δημόσιο ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Η κίνηση αυτή γίνεται για να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των κοινωνικών επαφών, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί σε περίπου 10% του κανονικού τους ποσοστού, αλλά πρέπει να μειωθούν κι άλλο, επισήμανε ο Ορμπάν.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα παρουσιάσει κάποια στιγμή κατά την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου το σχέδιο δράσης της για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μετά τον νέο κορωνοϊό, πρόσθεσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός.

Ο Ορμπάν σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά προς το παρόν αυτή έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, καθώς η Ουγγαρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μακρά ανοδική τάση της επιδημίας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 09:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει