Περιορισμούς για τις μετακινήσεις και εντός της χώρας αποφασίζουν τα ομόσπονδα κρατίδια


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 01:16

Περιορισμούς στις μετακινήσεις ακόμη και εντός της Γερμανίας αποφασίζουν όλο και περισσότερα κρατίδια, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν νωρίτερα απόψε και τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, δεν επιτρέπεται στο εξής η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο όποιου προέρχεται από «επικίνδυνη περιοχή», όπου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας. Εξαίρεση θα μπορεί να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, μόνο εφόσον ο ταξιδιώτης παρουσιάσει αρνητικό τεστ που έχει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες νωρίτερα. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ωστόσο ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες, αλλά για τους μαθητές, τους δασκάλους και το υγειονομικό προσωπικό. Τα τεστ θα πρέπει, επομένως, να γίνονται μόνο εάν υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα.

Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», υπεύθυνο για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας, της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βρέμης και τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου. Η κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου ζητά πάντως να αξιολογείται η πόλη στο σύνολό της και όχι τμηματικά.

Από την πλευρά πάντως του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο αρμόδιος για τα θέματα Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ αμφισβήτησε την χρησιμότητα μέτρων περιορισμού εντός της χώρας. «Πολύ σύντομα θα έχουμε τόσες “κόκκινες” περιοχές ώστε ο κανόνας να μην έχει εφαρμογή», δήλωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να έχουν την δυνατότητα για διακοπές στο εσωτερικό προκειμένου να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού.

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν στη Γερμανία οι σχολικές φθινοπωρινές διακοπές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 01:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει