Περιοριστικά μέτρα στη διασυνοριακή κυκλοφορία, στα 102 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 13:28

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα το πρωί στην Κροατία, τα περιοριστικά μέτρα στη διασυνοριακή κυκλοφορία, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του οποίου ανήλθαν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, σε 102.

Όπως ανακοινώθηκε, σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις με την Κροατία, η εισερχόμενη κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο στους Κροάτες, οι οποίοι, μετά την επιστροφή τους στη χώρα, θα τίθενται σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών.

Σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις με την Κροατία, η εισερχόμενη κυκλοφορία επιτρέπεται και για ορισμένες ομάδες, όπως ιατρικό προσωπικό, επιστήμονες, προσωπικό φροντίδας ηλικιωμένων, διπλωμάτες, αστυνομικούς, μέλη ομάδων πολιτικής προστασίας, στρατιωτικούς, διασυνοριακούς εργαζόμενους καθώς για τις εμπορευματικές μεταφορές. Λόγω των πρόσθετων ελέγχων στα σημεία διέλευσης των συνόρων με τη Σλοβενία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενδέχεται να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στη μετακίνηση επιβατών και τη διακίνηση εμπορευμάτων.

Στο μεταξύ, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αναμένουν σήμερα τα ευρήματα της νεκροψίας ηλικιωμένου, ο οποίος κατέληξε ενώ βρισκόταν σε αυτοαπομόνωση, για να επιβεβαιώσουν εάν ο θάνατος του σχετίζεται με τον COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 13:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει