Περισσότερα από 1.400 κρούσματα σε 24 ώρεςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, 07:27

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.416 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 271.276 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 24 ασθενείς με τον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τις 10.738 νεκρούς. Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.736 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

Στην πρωτεύουσα Κίτο, επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα στον Ισημερινό, καταγράφηκαν 388 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 87.832, ενώ στην οικονομική πρωτεύουσα Γουαγιακίλ, μεγάλο λιμάνι και βιομηχανικό κόμβο, εντοπίστηκαν 111, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 23.519 επισήμως.

Ο δήμαρχος του Κίτο, ο Χόρχε Γιούντα, και η δήμαρχος της Γουαγιακίλ, η Σίνθια Βιτέρι, ζητούν έγκριση από την κυβέρνηση για την προμήθεια εμβολίων.

Η κυρία Βιτέρι επισημοποίησε το αίτημα αυτό προχθές Πέμπτη, σημειώνοντας ότι αυτή είναι «η μοναδική» λύση για να ελεγχθεί η πανδημία. Ο κ. Γιούντα, που ζητεί να του επιτραπεί να κινήσει διαδικασίες για δημοτικό πρόγραμμα ανοσοποίησης από τον Δεκέμβριο, θέλει να εμβολιαστούν 1 εκατ. κάτοικοι. «Αν δεν γίνει εμβολιασμός στην πόλη μας δεν θα ξεπεράσουμε αυτή την τραγωδία», επιχειρηματολογεί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης του γενικού πληθυσμού τον Μάρτιο, με στόχο να εμβολιαστούν 9 εκατ. πολίτες του Ισημερινού, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα δόσεων.

Η λεγόμενη «φάση μηδέν» της εκστρατείας άρχισε τον περασμένο μήνα, με την αξιοποίηση μιας πρώτης παρτίδας του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer-BioNTech και με σκοπό την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε γηροκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, 07:27Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει