Περισσότερα από 1.500 απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα μέσα σε μια ημέρα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 20:50

Περισσότερες από 1.500 απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε εμπορικά κέντρα, σχολεία, δικαστήρια, σουπερμάρκετ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καταγράφηκαν μόνο σήμερα στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή της, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών μιλώντας στο πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 1.600 εγκαταστάσεις και υποδομές δέχτηκαν τηλεφωνικά απειλές από αγνώστους. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγουμένως, όταν το μέγιστο που είχε καταγραφεί ήταν 100 απειλητικά τηλεφωνήματα», εξήγησε.

Σε πολλά από τα κτήρια – όπως στην Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος, σε 15 δικαστήρια, 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς, ένα μαιευτήριο και άλλα – ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για φάρμα. Συνεχίζονται ακόμη οι έλεγχοι σε πολλά σουπερμάρκετ και καταστήματα.

Αυτό το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων ξεκίνησε στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας στα τέλη Νοεμβρίου. Οι άγνωστοι δράστες λένε ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς. Περίπου 7.000 κτήρια και εγκαταστάσεις έχουν ερευνηθεί στο διάστημα αυτό και σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 20:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει