Περισσότερα από 400 πτώματα περισυνέλεξαν αστυνομικοί από δρόμους και σπίτια μέσα σε πέντε ημέρες


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 03:41

Η αστυνομία περισυνέλεξε περισσότερα από 400 πτώματα ανθρώπων από τους δρόμους και τα σπίτια τους σε όλη τη Βολιβία κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, εκ των οποίων το 85% θεωρείται ότι είχαν υποκύψει στον COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (FELCC).

Μεταξύ της 15ης και της 20ής Ιουλίου, στελέχη της FELCC προχώρησαν στην περισυλλογή 191 πτωμάτων στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά), 141 στη Λα Πας και 68 στη Σάντα Κρους, περιφέρεια στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισές από τις 61.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των Άνδεων, διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης αυτής, ο Ιβάν Ρόχας.

Άλλα 11 πτώματα περισυνελέγησαν στην Ποτοσί (νοτιοδυτικά) και 9 στην Τσουκισάκα (νοτιοανατολικά). Περίπου το 85% των ανθρώπων αυτών είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή είχαν συμπτώματα, σύμφωνα με τον Ρόχας.

Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν πως η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνεται στη Λα Πας και στην Κοτσαμπάμπα.

Ο Ισημερινός, που γειτονεύει με τη Βολιβία, είχε βιώσει ανάλογες καταστάσεις την άνοιξη, όταν οι Αρχές, που αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν μπροστά στην κορύφωση της πανδημίας, αναγκάστηκαν να στείλουν την αστυνομία και τον στρατό για να απομακρυνθούν τα πτώματα από τους δρόμους και τα σπίτια στη Γουαγιακίλ (δυτικά), μεγάλο λιμάνι και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Επισήμως, στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται πάνω από 2.200 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 03:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει