Περισσότερα από 5.000 τα κρούσματα στη χώρα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:56

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν κήρυξε «πόλεμο» στον κορωνοϊό και έθεσε κυβερνητικές υπηρεσίες σε διαρκή κατάσταση συναγερμού, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 5.186.

Δύο επιπλέον θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό σε 28.

Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει εδώ και περίπου 10 μέρες μια έξαρση των νέων κρουσμάτων, η οποία έχει οδηγήσει στην ματαίωση ή την αναβολή πολλών πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, την ώρα που οι διακοπές για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς παρατάθηκαν κατά τρεις εβδομάδες.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη για την 12η παγκόσμια οικονομία, εξηγώντας ότι η επιδημία θα προκαλέσει βουτιά στην κατανάλωση και τις εξαγωγές.

Ο Μουν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει περισσότερα από 30 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει αυτή τη “σοβαρή” κατάσταση.

«Όλη η χώρα εισήλθε σε έναν πόλεμο κατά της μολυσματικής νόσου», δήλωσε ο πρόεδρος Μουν, ο οποίος έδωσε εντολή σε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες να εργάζονται όλο το 24ωρο.

Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο από τον νέο ιό μετά την Κίνα και εδώ και πολλές μέρες αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα εντοπίστηκαν μεταξύ των μελών της Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού, η οποία έχει περισσότερους από 260.000 πιστούς. Μια 61χρονη πιστή της εκκλησίας αυτής έγινε ένας από τους κύριους φορείς του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα. Αυτή ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά προτού διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από τον ιό παρευρέθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις τελετές της εκκλησίας αυτής στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία έγινε το κέντρο του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα.

Από τα 5.186 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Νότια Κορέα, σχεδόν το 90% βρίσκεται στην πόλη Ντέγκου και την γειτονική της επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ, σύμφωνα με τα KCDC.

Η Νότια Κορέα έχει προς το παρόν υποβάλει σε εξετάσεις για να επαληθεύσει την κατάσταση της υγείας τους περισσότερους από 190.000 ανθρώπους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 10:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει