Περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η ομάδα επανεκλογής του Τραμπ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 17:27

Το επιτελείο για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο οποίο ανήκει συγκέντρωσαν περισσότερα από 60 εκατ. δολάρια σε δωρεές μόνον για τον μήνα Ιανουάριο και τούτο εις πείσμα της διαδικασίας για την παραπομπή του, που απειλούσε την προεδρία του.

«Το επονείδιστο ψεύδος της παραπομπής και το χάος που επικράτησε στις προκριματικές εκλογές το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να συνεισφέρουν» σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση για την επανεκλογή τ του Τραμπ, δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπραντ Πράσκεϊλ – αναφερόμενος εμμέσως στο “φιάσκο” των Δημοκρατικών στις προκριματικές της Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών (Republican National Committee), 60,6 εκατ. δολάρια μπήκαν στα ταμεία της τον περασμένο μήνα και πλέον διαθέτουν ένα συνολικό ποσόν που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

Συγκριτικά, ο κύριος υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός του, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, συγκέντρωσε μόλις 25 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο, που ήταν και ο πιο προσοδοφόρος μήνας της οικονομικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Open Secrets, η επιτροπή επανεκλογής του Τραμπ και οι ανεξάρτητες επιτροπές στήριξής του είχαν συγκεντρώσει έως τις 3 Φεβρουαρίου 232,09 εκατ. δολάρια, βάσει των στοιχείων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών (FEC). Στο ίδιο διάστημα τα διαθέσιμα του Σάντερς ήσαν μόλις 108 εκατ. δολάρια.

Οι μόνοι πιθανοί διεκδικητές της προεδρίας από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, που βρίσκονται κοντά στα επίπεδα του Τραμπ, είναι μόνον οι πολυεκατομμυριούχοι Μάικλ Μπλούμπεργκ και Τομ Στέγιερ, οι οποίοι διοχετεύουν στην εκστρατεία τους ίδια κεφάλαια. Η επιτροπή του Στέγιερ διαθέτει 205,38 εκατ. δολάρια, χωρίς έξωθεν δωρεές, ενώ αντίστοιχα αυτή του Μπλούμπεργκ έχει στα ταμεία της 200,36 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα. Αντίστοιχα, ο επίσης διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο διέθετε μόλις 59,55 εκατ. δολάρια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 17:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει