Περισσότερες από 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έχουν διατεθεί σε όλο τον κόσμοΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, 15:35

Περισσότερες από 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik (Sputnik V και Sputnik Light) έχουν διατεθεί σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που κοινοποίησαν στο Twitter οι παρασκευαστές του εμβολίου.

Σύμφωνα με μελέτη του ιταλικού Ινστιτούτου Spallanzani, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V παρουσίασε δυο φορές περισσότερα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του στελέχους Όμικρον απ’ όσα του εμβολίου της Pfizer. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα μιας εργαστηριακής μελέτης του Ερευνητικού Κέντρου Gamaleya που δημοσιεύθηκε στο MedRxiv, τα οποία καταδεικνύουν την υψηλή ιική εξουδετερωτική δράση του εμβολίου Sputnik V έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο Sputnik -Light .

Το εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί για χρήση σε 71 χώρες με συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια κατοίκους και το Sputnik-Light σε περισσότερες από 30 χώρες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, 15:35Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει