Περπάτα και κάνε το μυαλό σου να δουλεύει στο 100%!Θέλεις το μυαλό σου να είναι στα καλύτερά του και να δουλεύει στο 100%; Περπάτα ντε, τι σου ζητάμε;

Μπορεί να μην σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό – πιθανότατα επειδή δεν ήταν στα φόρτε του το μυαλό σου – ότι ακόμα και η ικανότητά σου στο να διαχειριστείς καταστάσεις, να θυμηθείς πληροφορίες, να κάνεις την όποια γνώση να αποθηκευτεί για τα καλά στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου σου, μπορεί να βοηθηθεί από κάτι τόσο απλό όσο το περπάτημα.

Γνωρίζεις ήδη ότι το περπάτημα κάνει καλό στην καρδιά σου, σε βοηθά να αδυνατίσεις και ενισχύει την καλή σου διάθεση, αλλά μπορεί επίσης να κάνει καλό και στον εγκέφαλό σου. Από το να εμποδίσει την άνοια μέχρι να βελτιώσει τη μνήμη σου, υπάρχουν αρκετά οφέλη που το περπάτημα βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου σου.  Δες 4 λόγους που εξηγούν γιατί το περπάτημα κάνει καλό στον εγκέφαλό σου!

1 Το περπάτημα βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες

Θέλεις να προετοιμάσεις ένα καλό πρωινό; Θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο; Οδηγείς; Έχεις μία κουβέντα με τους φίλους σου; Όλες οι δραστηριότητές που πραγματοποιείς απαιτούν εκατομμύρια συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου. Αυτές είναι οι γνωστικές λειτουργίες. Και η άσκηση συνδέεται με καλύτερες γνωστικές λειτουργίες και μικρότερο κίνδυνο άνοιας. Οι ερευνητές συχνά μελετούν τις συνέπειες του περπατήματος σε ηλικιωμένους, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο άνοιας. Μάλιστα πρόσφατη κλινική δοκιμή δείχνει τα οφέλη που έχει η αλλαγή τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, στην πρόληψη της γνωσιακής παρακμής. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι που ασκούνται τακτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο γνωστικής πτώσης και άνοιας όταν γεράσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 15:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει