ΠΕ Μαγνησίας: Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στη χλμ θέση 41+100 της Ε.Ο. Βόλου –Ζαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ολοκληρώθηκαν από την Π. Ε. Μαγνησίας Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εργασίες υποστήλωσης με παράλληλη διαπλάτυνση και δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία η γέφυρα στη χιλιομετρική θέση 41+100 της εθνικής οδού Βόλου –Ζαγοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου και δήλωσε ότι: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π. Ε Μαγνησίας. Οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν στην άρση της επικινδυνότητας, την αύξηση της ασφάλειας και στη βελτίωση της προσβασιμότητας των κατοίκων και των μεταφορών. Παραλάβαμε 265 χιλιόμετρα εθνικού και 540 χιλιόμετρα επαρχιακού οδικού δικτύου, χωρίς όμως να μας μεταφερθούν και πόροι για την συντήρηση του. Κάνουμε, κάθε χρόνο, μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση των δρόμων του νομού. Με τις εργολαβίες που εκτελούνται και με αυτές που θα δημοπρατήσουμε προσπαθούμε να βελτιώσουμε αποφασιστικά την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών».

Με το συγκεκριμένο έργο τοποθετήθηκαν προκατασκευασμένα κιβώτια ορθογωνικής διατομής διαστάσεων 2Χ3 μέτρων, τα οποία εγκιβωτίστηκαν και επιχώθηκαν παραπλεύρως της υφιστάμενης γέφυρας, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά και ο φέρων οργανισμός της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει