Πιέσεις ασκεί ο Λευκός Οίκος στον FDA για να δώσει γρήγορα την έγκριση του εμβολίουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 22:45

Διορία προκειμένου να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech κατά του Covid-19έδωσε ο Λευκός Οίκος στον επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους είπε στον επικεφαλής του FDA Στίβεν Χαν να εγκρίνει το εμβόλιο μέχρι το τέλος της Παρασκευής, αλλιώς να παραιτηθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι το σχόλιο του κ. Μέντοους για την παραίτηση «δεν είναι κόκκινη γραμμή», αλλά είχε την πρόθεση να παροτρύνει τον FDA «να δράσει γρήγορα και να κάνει τη δουλειά σταματώντας τις καθυστερήσεις».

Προηγουμένως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε «αργή χελώνα» τον FDA, καλώντας τον επικεφαλής του οργανισμού «να σταματήσει να παίζει παιχνίδια να αρχίσει να σώζει ζωές».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δήλωσε ότι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, και πως οι πρώτοι Αμερικανοί ενδέχεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται ακόμα και τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, 22:45Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει