Πιθανόν να φτάσουν τους 50 οι νεκροί από τις βροχές και τις κατολισθήσεις


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 15:47

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν και σήμερα το νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας Κιούσου και οι όχθες τουλάχιστον ενός ποταμού υπερχείλισαν καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις τελευταίες τρεις ημέρες νεροποντής και κατολισθήσεων ανήλθε σε 44, περιλαμβανομένων 14 ανθρώπων σε έναν οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία πιθανόν οι νεκροί να ανέλθουν σε 50.

Διαταγή για εκκένωση περιοχών εκδόθηκε για περισσότερους από 500.000 κατοίκους του Κιούσου, ενώ οδηγίες για εκκένωση εκδόθηκαν για δεκάδες χιλιάδες άλλους στη δυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Τετάρτη τα ανατολικά και διέταξε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σε 24ωρη βάση.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τη στάθμη των υδάτων να φτάνει μέχρι τη μέση των πολιτών, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, μια γέφυρα να έχει καταρρεύσει και ένα ελικόπτερο να απομακρύνει με ασφάλεια έναν άνδρα από ένα σπίτι που είχε πλημμυρίσει.

«Καλώ όλους τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις πληροφορίες που παρέχουν οι τοπικές αρχές και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να ενεργούν για την προστασία της ζωής τους», είπε ο Άμπε.

Οι πλημμύρες αυτές είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή που σημειώνεται στη χώρα μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπος, τον Οκτώβριο, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 90 ανθρώπους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 15:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει