Πιθανόν σήμερα να έχουμε πάλι 2.000 κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 12:55

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τόνισε πως «σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες». 

«Κύριος λόγος για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις» είπε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι, αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε επίσης πως «ανεξαρτήτως του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών».

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας είναι οι ευπαθείς ομάδες» πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας.

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε: «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα, η Βόρεια Ελλάδα έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η χαλάρωση που υπήρχε προηγουμένως οδήγησε στη σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 12:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει